Nyheter

Dortmund tar emot Dynamo Kiev i välgörenhetsmatch: ”Smärtar djupt”

Borussia Dortmund och Dynamo Kiev ska mötas i en välgörenhetsmatch.
Intäkterna kommer gå till offer för kriget i Ukraina.
– Det finns saker som är så mycket viktigare än fotboll, Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke.
Dynamo Kiev är det största laget i Ukraina. Sedan den ryska invasionen har deras liga pausats, men de har nu bjudits in till en välgörenhetsmatch. Den 26 april ställs de mot Borussia Dortmund på Signal Iduna Park.
– Fotboll är det bästa som finns. Men det finns saker som är så mycket viktigare. Fred, välmående, hemland, undervisning. Mitt i Europa är detta inte längre en självklarhet. Och det smärtar djupt. Vi står med ukrainarna, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke.
Alla intäkter från matchen ska gå till en välgörenhetsorganisation. Vilken organisation det blir är ännu inte bestämd men Dortmund meddelar att den ”väljs ut med stor noggrannhet och ska försäkra att ukrainare i nöd för hjälp omedelbart”.
Den tyska klubben är även tydlig med att det inte bara är deras supportrar, som är välkomna.
– Vi ber er alla, oavsett om du stöttar Dortmund eller inte, oavsett om du gillar fotboll eller inte, att köpa en biljett till välgörenhetsmatchen mot Dynamo Kiev. Låt oss göra en global solidaritetsmarkering mot krig och för fred i Europa. Och framför allt, låt oss hjälpa människor tillsammans, säger klubbens vice vd Carsten Cramer.

Relaterade Inlägg

Leave a Comment

X