Nyheter

Blågul oro inför VM-kvalet – tre spelare sjuka

Blågul oro inför VM-kvalet – tre spelare sjuka
UPPDATERAD I GÅR 14:06 PUBLICERAD I GÅR 12:46
Landslaget tränade på Ullevi i Göteborg inför VM-kvalmatchen mot Irland på tisdag.
Landslaget tränade på Ullevi i Göteborg inför VM-kvalmatchen mot Irland på tisdag.
På tisdag kan Sverige bli klart för fotbolls-VM. Men nu har sjukdom letat sig in i det svenska laget.
Fridolina Rolfö, Filippa Angeldahl och Amanda Nildén missade samtliga söndagens träning.
Trion blev kvar på spelarhotellet i Göteborg medan resten av laget tog sig till Ullevi för gemensam träning, två dagar före VM-kvalmatchen mot Irland.
Fridolina Rolfö, Amanda Nildén och Filippa Angeldahl har dock samtliga testats negativt för covid-19, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.
Övriga i truppen har inte testats.
”Vi kommer nu få följa deras utveckling dag för dag fram mot matchen på tisdag”, säger Ebrahimi i ett uttalande.
Vänsterbacken Nildén, till vardags i Juventus, missade även torsdagens bortamatch mot Georgien (15–0) med sjukdomssymptom, medan både Barcelonaanfallaren Rolfö och Manchester City-mittfältaren Angeldahl spelade från start. Den sistnämnda gjorde tre av Sveriges mål i storsegern.
Lindrigare symptom behöver inte stå i vägen för deltagande mot Irland. Enligt Sveriges presschef Fredrik Madestam är det bara positiva covidsvar som sätter definitivt stopp, i övrigt blir det en vanlig medicinsk bedömning som avgör huruvida någon är spelklar eller inte.
Om inte Angeldahl kan spela är frågan vem förbundskapten Peter Gerhardsson väljer på innermittfältet bredvid lagkaptenen Caroline Seger. Tänkbara alternativ som Kosovare Asllani, Elin Rubensson och Nathalie Björn kommer alla till samlingen med skadebekymmer, medan andra möjliga lösningar är Evertons Hanna Bennison och Häckens Filippa Curmark.
Sverige kan på tisdag säkra en biljett till VM i Australien och Nya Zeeland nästa år genom att ta minst en poäng hemma mot Irland.
Fakta: Sveriges VM-kvaltrupp
Målvakter: Jennifer Falk, Häcken, Hedvig Lindahl, Atlético Madrid, Zecira Musovic, Chelsea.
Försvarare: Jonna Andersson, Chelsea, Emma Berglund, Rosengård, Nathalie Björn, Everton, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Bayern München, Amanda Ilestedt, Paris Saint-Germain, Emma Kullberg, Brighton, Amanda Nildén, Juventus, Linda Sembrant, Juventus.
Mittfältare och anfallare: Filippa Angeldahl, Manchester City, Kosovare Asllani, Real Madrid, Hanna Bennison, Everton, Stina Blackstenius, Arsenal, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg, Filippa Curmark, Häcken, Lina Hurtig, Juventus, Sofia Jakobsson, San Diego, Madelen Janogy, Hammarby, Fridolina Rolfö, Barcelona, Elin Rubensson, Häcken, Johanna Rytting Kaneryd, Häcken, Olivia Schough, Rosengård, Caroline Seger, Rosengård.