Polens förbundskapten Jag vet till och med vem i Sverige som klär ut sin hund
Fotbollsnyheter

Jag vet till och med vem i Sverige som klär ut sin hund

Polen har varit skadedrabbat, och i träningsmatchen mot Skottland som laget spelade förra veckan eftersom den planerade motståndaren Ryssland uteslutits, gick Arkadiusz Milik, Bartosz Salamon och Krzysztof Piątek av med skadeproblem.
De två förstnämnda kan inte komma till start, men på presskonferensen dagen före match meddelade förbundskaptenen att Krzysztof Piątek kan vara med på den sista träningen, trots att han blödde på knäet mot Skottland och skadade hälsenan.
Den största stjärnan, Robert Lewandowski, är den nyutnämnde förbundskaptenen mycket kortfattad kring.
– Allt är bra med Robert, säger han, och meddelar att han är också är spelklar.
Polens förbundskapten Jag vet till och med vem i Sverige som klär ut sin hund
Bayern München-spelaren har haft knäkänningar, och stod över matchen mot Skottland.
Czesław Michniewicz säger att han har läst på mycket om de svenska spelarna.
– Vi har mycket material om svenska fotbollsspelares individuella spel. Vi vet om deras problem, de vet om våra. Svenskarna spelar bollen strukturerat när det behövs, de spelar långa bollar, de är pragmatiska. Vi vet att vi inte kan göra enkla misstag, säger han.
Han säger också skämtsamt att man också kan ha nytta av att känna till mer om motståndarspelarnas personligheter och egenheter.
– Jag kan mycket om svenskarna, kanske för mycket. Jag somnar och vaknar med svenskarna. Jag vet till och med vem som klätt hunden i landslagströja, jag vet vems mamma som spelade handboll, jag vet vem som kände sig kränkt för att han inte blev årets fotbollsspelare i Sverige. Jag har inte överöst spelarna med det här, men för mig är det användbar kunskap.
Han säger också att Polen inte kommer att överge sitt tremannasförsvar i grunden trots att Bartosz Salamon fallit bort.
På frågan om vem som är favorit säger förbundskaptenen att Polen kanske har några procent på sin sida på grund av att de är på hemmaplan.

Relaterade Inlägg

Leave a Comment

X