Fotbollsnyheter

Berg inställd på operation – efter karriären

En operation väntar Marcus Berg när han avslutat karriären. Just nu spelar 35-åringen på smärtstillande.
– Någonting som är nödvändigt för min del om jag ska kunna stå på en fotbollsplan, säger Berg i Olof Lundhs podcast.
Marcus Berg återvände till Sverige och Göteborg efter 14 år utomlands under 2021. Men före detta landslagsspelaren vet inte hur länge till han kommer att spela.
– Nej, men just nu vill jag bara köra på så länge det går. Sen vet man ju att man inte blir yngre och att kroppen tar stryk. Nu handlar det framför allt om att göra allting så rätt som möjligt den här säsongen. Så att man kan hålla så länge som möjligt, sen får man utvärdera efter säsongen, säger Berg i Olof Lundhs podcast.Marcus Bergs karriär hittills har varit skadedrabbad och när 35-åringen bland annat spelade i Hamburg opererade han höften. Nu spelar Berg på smärtstillande.

– Det är också någonting som är nödvändigt för min del om jag ska kunna stå på en fotbollsplan. Så det gör väl också att man känner, hur länge ska man hålla på och trycka på? För det sliter som sagt otroligt mycket.
Nu berättar Berg att det förmodligen väntar en ny operation – när karriären är över. Däremot berättar han inte var han ska opereras.
Marcus Berg har spelat 90 landskamper med Sveriges landslag.