Fotbollsnyheter

Häckens nyförvärv Lars Olden Larsen

Häcken har skrivit ett korttidskontrakt med norrmannen Lars Olden Larsen, som därmed ansluter från ryska Niznij Novgorod.
– Han kommer i god matchform till oss, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

Efter att Ryssland invaderade Ukraina beslutade Fifa i början av mars att spelare i ryska ligan får pausa sina kontrakt till och med den 30 juni, och därmed har rätt att lämna för lag i andra länder.
En av de spelare som nu väljer att utnyttja det tillfälliga regelverket är norrmannen Lars Olden Larsen, som lämnar Niznij Novgorod i den ryska högstaligan för BK Häcken. Kontraktet gäller fram till sommaren, skriver Häcken på sin hemsida.
– Lars är en offensivt skicklig spelare som kan husera på båda kanterna samt centralt på mittfältet. Han är kvick och har en bra fot som ligger bakom många poäng. Han har under vintern kontinuerligt spelat matcher i den ryska ligan, och kommer i god matchform till oss, säger Häckens sportchef Martin Ericsson om nyförvärvet till klubbens hemsida.
Lars Olden Larsen blev den norska klubben Mjöndalens största försäljning någonsin när han lämnade för ryska ligan, och har spelat fyra matcher från start i sin nya klubb. Han gör sin första träning med Häcken redan under lördagen, och är därmed aktuell för söndagens träningsmatch mot norska Odds BK.

– Det var en pojkdröm att få komma utomlands och därför blev det extra tråkigt med att situationen i Ryssland blev som den blev. Jag är samtidigt tacksam över att få chansen i BK Häcken och att Nizjnij Novgorod varit hjälpsamma i hela processen. Jag har pratat med Per-Mathias och vi hade ett väldigt bra samtal om lagets planer för i år. Jag har hört mycket gott om klubben och är glad över att vara här, säger Olden Larsen till klubbens hemsida.

Relaterade Inlägg

Leave a Comment

X