Fotbollsnyheter

BK Häcken besegrade Hammarby i semifinalen i svenska cupen

Fotboll Cupsemifinalen gick till förlängning.
Där var BK Häcken starkast och i 109:e minuten avgjorde Johanna Rytting Kaneryd med sitt 2-1-mål.
– Så jäkla skönt, verkligen. Det här är ett kvitto på att vi är på gång, säger matchhjälten till C More. BK Häcken besegrade Hammarby i semifinalen i svenska cupen

Efter tre rakar segrar i svenska cupens gruppspel väntade tuffaste motståndet hittills för BK Häcken FF – semifinal borta mot Hammarby IF.
Matchen stod 1-1 vid full tid, förlängning väntade och det dröjde till 109:e minuten innan segermålet kom för de regerande cupmästarna. Ett snabbt anfall nerifrån målvakten Jennifer Falk slutade med att inhopparen Julia Karlernäs frispelade Johanna Rytting Kaneryd.
Stjärnan avslutade i fritt läge via stolpen i mål till 2-1.
– Jag hade varit på alla i laget ”att slå bollen i djupled så springer jag”. Jag hade krampkänning redan innan 90 minuter, men fick en

Efter tre rakar segrar i svenska cupens gruppspel väntade tuffaste motståndet hittills för BK Häcken FF – semifinal borta mot Hammarby IF.
Matchen stod 1-1 vid full tid, förlängning väntade och det dröjde till 109:e minuten innan segermålet kom för de regerande cupmästarna. Ett snabbt anfall nerifrån målvakten Jennifer Falk slutade med att inhopparen Julia Karlernäs frispelade Johanna Rytting Kaneryd.
Stjärnan avslutade i fritt läge via stolpen i mål till 2-1.
– Jag hade varit på alla i laget ”att slå bollen i djupled så springer jag”. Jag hade krampkänning redan innan 90 minuter, men fick energi av att de var tröttare än vad vi var, säger Johanna Rytting Kaneryd till C More.
Strax därpå fick Anna Csiki rött kort och Häcken avslutade matchen med tio spelare. Men tack vare målvakten Jennifer Falk – planens bästa spelare – höll häcken undan och är därmed klara för final svenska cupen.
Det var en rakt igenom jämn fotbollsfajt inför 905 åskådare på Hammarby IP.
För första gången i år hamnade BK Häcken i underläge, det dröjde bara drygt tio minuter innan Bajens Matilda Vinberg dunkade bollen i nät framspelad av högerbacken Emma Westin.
Men BK Häcken kom tillbaka, Stine Larsen kvitterade till 1-1 strax före paus.
I andra halvlek fick Häcken ett bättre grepp om spelet, men det fortsatte med chanser åt båda håll. Jennifer Falk svarade för en superräddning på Hanna Folkessons avslut från nära håll en kvart från full tid.
Rubensson skadad tidigt
Elin Rubensson klev av skadad efter 35 minuter. Rubensson inledde som anfallsspets precis som mot Kristianstad i gruppfinalen, men i och med skadan tvingades tränaren Robert Vilahamn ändra: in kom mittfältaren Marika Bergman Lundin, Andrine Hegerberg flyttades upp som ”nummer tio” och Stine Larsen tog hand om den centrala anfallsrollen.
– Jag tog av henne så fort jag hörde att hon inte vågade ta ut steget. Det är baksida lår så hon får göra en säkerhetsåtgärd i form av en röntgen på måndag. Det var inget som hände under matchen egentligen, utan hon kände av det redan under uppvärmningen och då vågade jag inte spela henne mer, säger Robert Vilahamn.

Inledningsvis hade BK Häcken framför allt problem på sin vänsterkant där Hammarby hittade fram gång på gång. Redan efter fem minuter höll Bajen på att göra 1-0 när Madelen Janogy serverade Matilda Vinberg. Även där stod Jennifer Falk för en jätteräddning.
– Bajen hade analyserat oss väl och gjorde det svårt för oss, sa Johanna Rytting Kaneryd till C More.

Direkt efter kvitteringen började Häcken spela upp sig så smått.

– Jag tycker vi lyfte oss efter det. Det känns väldigt stressigt innan, sa matchhjälten Rytting Kaneryd.

Det räckte till slut till seger, men tacka målvakten Jennifer Falk för det också.

Under söndagen möts FC Rosengård och Eskilstuna i den andra semifinalen. Finalen i svenska cupen spelas 26 maj.

ergi av att de var tröttare än vad vi var, säger Johanna Rytting Kaneryd till C More.
Strax därpå fick Anna Csiki rött kort och Häcken avslutade matchen med tio spelare. Men tack vare målvakten Jennifer Falk – planens bästa spelare – höll häcken undan och är därmed klara för final svenska cupen.
Det var en rakt igenom jämn fotbollsfajt inför 905 åskådare på Hammarby IP.
För första gången i år hamnade BK Häcken i underläge, det dröjde bara drygt tio minuter innan Bajens Matilda Vinberg dunkade bollen i nät framspelad av högerbacken Emma Westin.
Men BK Häcken kom tillbaka, Stine Larsen kvitterade till 1-1 strax före paus.
I andra halvlek fick Häcken ett bättre grepp om spelet, men det fortsatte med chanser åt båda håll. Jennifer Falk svarade för en superräddning på Hanna Folkessons avslut från nära håll en kvart från full tid.
Rubensson skadad tidigt
Elin Rubensson klev av skadad efter 35 minuter. Rubensson inledde som anfallsspets precis som mot Kristianstad i gruppfinalen, men i och med skadan tvingades tränaren Robert Vilahamn ändra: in kom mittfältaren Marika Bergman Lundin, Andrine Hegerberg flyttades upp som ”nummer tio” och Stine Larsen tog hand om den centrala anfallsrollen.
– Jag tog av henne så fort jag hörde att hon inte vågade ta ut steget. Det är baksida lår så hon får göra en säkerhetsåtgärd i form av en röntgen på måndag. Det var inget som hände under matchen egentligen, utan hon kände av det redan under uppvärmningen och då vågade jag inte spela henne mer, säger Robert Vilahamn.

Inledningsvis hade BK Häcken framför allt problem på sin vänsterkant där Hammarby hittade fram gång på gång. Redan efter fem minuter höll Bajen på att göra 1-0 när Madelen Janogy serverade Matilda Vinberg. Även där stod Jennifer Falk för en jätteräddning.
– Bajen hade analyserat oss väl och gjorde det svårt för oss, sa Johanna Rytting Kaneryd till C More.

Direkt efter kvitteringen började Häcken spela upp sig så smått.

– Jag tycker vi lyfte oss efter det. Det känns väldigt stressigt innan, sa matchhjälten Rytting Kaneryd.

Det räckte till slut till seger, men tacka målvakten Jennifer Falk för det också.

Under söndagen möts FC Rosengård och Eskilstuna i den andra semifinalen. Finalen i svenska cupen spelas 26 maj.